Jahodovo-rebarborový džem s proseccom
Na prípravu džemu do hrnca vložíme jahody a rebarboru nakrájané na menšie kúsky a rozmixujeme tyčovým mixérom na pyré. Zmiešame ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker (10 g) s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridáme k jahodovej zmesi. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Pridáme zvyšok cukru, opäť privedieme do varu a za stáleho miešania dôkladne povaríme 5 minút. Džem odstavíme a pridáme Kyselinu citrónovú Dr. Oetker. Vykonáme skúšku tuhnutia. Na tanierik kvapneme 1 – 2 lyžičky práve uvareného džemu. Pokiaľ je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame do džemu ešte 1 zarovnanú lyžičku kyseliny citrónovej, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme, obrátime hore dnom a necháme asi 5 minút stáť na viečku.
Viac chutných receptov nájdete na webe: Naše recepty | Dr. Oetker.