Zvažujete drevo v kúpeľni? Zamerajte sa na tieto detaily

 Drevený nábytok v kúpeľni je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú spojenie prírodnej elegancie s moderným a nadčasovým dizajnom. Avšak, kvôli náročnému prostrediu, je dôležité venovať pozornosť technológiám, ktoré zabezpečia jeho odolnosť a trvácnosť.

Odolnosť je kľúčová

V kúpeľni sú špecifické podmienky – vlhkosť a teplo môžu bežný nábytok rýchlo poškodiť. „Aby vám drevený nábytok vydržal dlhodobo krásny, musí byť odolný voči vlhkosti aj mechanickému poškodeniu,“ vysvetľuje Iva Šedivá zo spoločnosti Laufen SK a CZ, pod ktorú patrí aj značka Jika. Práve  materiály ako HPL a ABS hrany sú súčasťou kolekcií nábytku, ktoré Jika ponúka. Materiál HPL zvyšuje odolnosť voči vlhkosti a opotrebovaniu a spolu s ABS hranami lepenými PUR lepidlom poskytujú tieto riešenia ochranu pred mechanickým poškodením a predĺženú životnosť. Nábytok tak zostane krásny a funkčný, aj keď je vystavený náročným podmienkam kúpeľne.

Dizajn, ktorý myslí na praktickosť

Ak chcete nábytok, ktorý nielen dobre vyzerá, ale aj slúži,  nábytok Cubito môže byť ideálnou voľbou. S jeho robustným dubovým dizajnom a plnovýsuvnými zásuvkami s tichým zatváraním ponúka dostatok úložného priestoru a odolnosť. Pre milovníkov jemnejšieho štýlu je tu séria Mio-N v dekore jaseň, ktorá kombinuje eleganciu s moderným push-to-open systémom, ktorý eliminuje potrebu úchytiek a dodáva kúpeľni čisté línie. Obidve alternatívy sú vhodné do akéhokoľvek štýlu kúpeľne aj z hľadiska kombinácie farby dreva s inými farbami v priestore. Jemné tóny navyše vytvárajú dokonalú relaxačnú atmosféru.