Zubná pasta nielen na žiarivý úsmev!

Každé ráno i večer vbehneme do kúpeľne, na svoju zúboženú zubnú kefku vytlačíme posledné zvyšky zubnej pasty, párkrát ňou prejdeme po zubnej sklovine a o ústnu hygienu máme postarané. Málokedy sa zamýšľame aj nad tým, čo všetko, okrem vyčarovania žiarivého úsmevu, dokáže bežná zubná pasta!

Zubná pasta nielenže čistí, ale má aj protizápalové, ošetrujúce a upokojujúce účinky. Keďže v bežných zubných pastách sa nachádza aj isté množstvo zinku, vysúša, a teda nie je vhodným spoločníkom pre tých, čo majú veľmi citlivú pleť. Jej blahodarné účinky by mali v prvom rade okúsiť ľudia s aknóznou a mastnou pokožkou. Postihnuté miesto stačí natrieť minimálnym množstvom zubnej pasty, pričom doba pôsobenia sa stanovuje na necelú hodinu. Vysúšajúce účinky zinku obsiahnutého v pastách pozitívne vplývajú aj na nevzhľadné opary. Nezabúdajte však na to, že prvotná príčina rôznych zápalových ochorení sa skrýva vo vnútri organizmu a nie na našom vonkajšom vzhľade!

Zubná pasta pôsobí upokojujúco. Po uštipnutí hmyzom si svrbivé miesta natrite týmto univerzálnym prostriedkom a žiaden komár si na vás už netrúfne!

Pomocou bežnej zubnej kefky a pasty možno odstrániť nečistoty z okolia nechtov, chodidiel a piat. Po tejto pedikúre si dostatočne pretrite pokožku hydratačným krémom, aby sa predišlo neželanému vysúšaniu.

Tatiana Kovalčinová