ZUBÁČ S OPEKANÝMI ZEMIAKMI
4 porcie príprava 45 minút
Suroviny:
- 4 filety zubáča s kožou
- hrsť čerstvého tymianu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 strúčik cesnaku
- 700 g nových zemiakov
- 3 PL olivového oleja Ocho Classico
- 1/2 citróna
Postup:
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.
Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.
Recepty a foto: Palma