Žihľavový šalát na ruský spôsob

Potrebujeme:
250 g mladých výhonkov žihľavy, 1 citrón, 1 väčšiu cibuľu, soľ, petržlenovú vňať, 2 PL cukru a 2 PL vlašských orechov.

Potup:
Žihľavu umyjeme a nakrájame. Vodu necháme zovrieť, pridáme cukor, nadrobno nakrájanú cibuľu a žihľavu, necháme krátko zapariť – prejsť varom. Scedíme a necháme si trochu odvaru. Nasekané orechy necháme postáť v odvare, zalejeme ním odkvapkanú žihľavu, dochutíme citrónom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková