Žemľové knedle

Pre 4 osoby

Potrebujeme: 200 g staršieho pečiva, 1 menšiu cibuľu, 4 PL masla, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 3 vajcia, 3 PL múky, 125 ml mlieka, múku na spracovanie, soľ

Postup:

1. Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovita. K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.

2. Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.

3. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu. Z odpočinutého cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na malom plameni asi 15 mi­nút.

4. Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku. Žemľové knedle sa ho­dia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.

 Dobrú chuť!