Žemličky s tvarohovou penou
Potrebujeme:
Penam Žemličky mliečne stracciatella, jemný odtučnený tvaroh, vanilkový cukor alebo med, citrónová kôra, mlieko, čerstvé ovocie.
Postup:
Jemný tvaroh vyšľaháme s troškou mlieka, ochutíme vanilkovým cukrom alebo medom a čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou. Do tvarohovej zmesi môžeme pridať nadrobno nakrájané čerstvé či odkvapkané kompótové ovocie. prípadne všetko dohladka rozmixujeme. Mliečne žemličky natrieme tvarohovou penou a ozdobíme kúskami čerstvého ovocia, posekanými orechmi alebo lístkom mäty či medovky.
Recepty a foto Penam
Penam Žemličky mliečne – dostanete kúpiť ako jemné mliečne pečivo alebo s pridanými kúskami výbornej čokolády ako stracciatella. Mäkké a vláčne žemličky si môžete vychutnať na raňajky, desiatu i olovrant s maslom, džemom, čokoládovou nátierkou, jogurtom. S troškou fantázie z nich vykúzlite aj výborný dezert.
Orientačná cena: 1,15 €/210 g
Penam Vianočka cereal – je nadýchaná jemná vianočka s bohatým chrumkavým posypom. Pekárski majstri ju pripravili z pšeničnej múky s pridanými slnečnicovými semenami, pšeničnými, ovsenými a ražnými vločkami, ľanovými semenami a sladkými hrozienkami.
Orientačná cena: 1,40 €/400 g