Žemličky s orieškovou nátierkou
Potrebujeme:
Penam Žemličky mliečne stracciatella, 250 g lieskových orieškov, 4 lyžice medu, 1 lyžica kokosového oleja, 1 lyžica kakaa, kondenzované mlieko.
Postup:
Lieskové orechy nasucho opečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 10 minút alebo nasucho opražíme na panvici. Ak nie sú očistené, zbavíme ich šupiek. Vychladnuté rozmixujeme s kakaom, kokosovým olejom, postupne pridávame med a kondenzované mlieko, až kým hmota nezíska konzistenciu nátierky. Natrieme na mliečne žemličky Penam a podávame s čajom, mliekom alebo iným teplým či jogurtovým nápojom.
Recepty a foto Penam
Penam Žemličky mliečne – dostanete kúpiť ako jemné mliečne pečivo alebo s pridanými kúskami výbornej čokolády ako stracciatella. Mäkké a vláčne žemličky si môžete vychutnať na raňajky, desiatu i olovrant s maslom, džemom, čokoládovou nátierkou, jogurtom. S troškou fantázie z nich vykúzlite aj výborný dezert.
Orientačná cena: 1,15 €/210 g
Penam Vianočka cereal – je nadýchaná jemná vianočka s bohatým chrumkavým posypom. Pekárski majstri ju pripravili z pšeničnej múky s pridanými slnečnicovými semenami, pšeničnými, ovsenými a ražnými vločkami, ľanovými semenami a sladkými hrozienkami.
Orientačná cena: 1,40 €/400 g