Zemiaky s cesnakovým dresingom
1 kg zemiakov
100 g šunky
2 cibule
4 strúčky cesnaku
jogurt
olivový olej
mletá paprika
morská soľ
Zemiaky dôkladne umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky. Dáme do misy a premiešame so soľou a mletou paprikou. Vy sypeme na pekáč, polejeme olejom a dáme piecť do rúry. Medzitým si nakrájame cibuľu na tenšie prúžky, cesnak na kolieska a šunku (môže byť aj kuracia alebo morčacia) na menšie kocky. Po 15 minútach prisypeme rovnomerne na zemiaky a pokračujeme v pečení, kým zemiaky nie sú mäkké.
Dresing: Väčší kelímok hustého bieleho jogurtu vymiešame s 1 Pl olivového oleja, soľou a 2 strúčkami roztlačeného cesnaku.
Zemiaky servírujeme jemne poliate dresingom a ozdobené čerstvými bylinkami.