Zelená káva

Svetovo uznávaná zelená káva sa od tej bežnej, tmavej a kofeínom udržiavanej líši tým, že sa vyrába z nepražených kávových bôbov. V zrnkách kávy tak nedochádza k zničeniu aktívnych látok s blahodarným účinkom na ľudský organizmus.

Zelené zrnká kávy sú bohaté predovšetkým na polyfenoly a kyselinu chlorogénovú, ktoré svojimi antioxidačnými, protizápalovými účinkami zbavujú telo voľných radikálov, očisťujú ho a podporujú správne fungovanie tráviaceho traktu. Šálka zelenej kávy znižuje hladinu “zlého“ cholesterolu v krvi, zrýchľuje metabolizmus a vyhráva v boji s odstrašujúcou celulitídou.

Jej konzumácia sa odporúča ľuďom trpiacim vysokým krvným tlakom ale aj diabetikom. Zrnká tejto blahodarnej kávy dbajú nielen o zdravý transport glukózy v tele, ale kombinácia kyseliny chlorogénovej a kofeínu zabraňuje aj vzniku neželaných tukových vankúšikov. Zelená káva má teda efektívny, zoštíhľujúci efekt, ktorý je vyhľadávaným unikátom hlavne v letnom období.

Tatiana Kovalčinová