Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: ŠPARGĽA SO SLANINKOU

Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: ŠPARGĽA SO SLANINKOU

Zelená špargľa sa po uvarení potrie cesnakom, zabalí do slaniny a pečie v teplovzdušnej fritéze pri 180–200 °C približne 8–10 minút. Podáva sa s krémovou omáčkou zo smotany, syra, žĺtka a muškátového orieška.

Ingrediencie:

  • zelená špargľa
  • slanina
  • cesnak

Suroviny na omáčku:

  • 200 ml smotany na varenie
  • 150 g syra
  • 1 žĺtok
  • muškátový oriešok, soľ

Postup:

  1. Zelenú špargľu umyjeme, odrežeme zdrevnatené konce a uvaríme v mierne slanej vode.

  2. Po uvarení vysušíme, potrieme prelisovaným cesnakom a zabalíme do slaniny.

  3. Vložíme do fritézy a varíme pri teplote 180-200 °C približne 8-10 minút.

  4. Medzitým si pripravíme rýchlu omáčku: Všetky suroviny za stáleho miešania necháme rozpustiť na miernom plameni. Po zohriatí získa omáčka peknú krémovú konzistenciu. Dochutíme ju soľou a muškátovým orieškom.

Videá pre inšpiráciu:

Ďalšie zdravé, rýchle a chutné recepty z teplovzdušnej fritézy: 

Zdroj foto: Freepik