
Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: ŠPARGĽA SO SLANINKOU
Zelená špargľa sa po uvarení potrie cesnakom, zabalí do slaniny a pečie v teplovzdušnej fritéze pri 180–200 °C približne 8–10 minút. Podáva sa s krémovou omáčkou zo smotany, syra, žĺtka a muškátového orieška.
Ingrediencie:
- zelená špargľa
- slanina
- cesnak
Suroviny na omáčku:
- 200 ml smotany na varenie
- 150 g syra
- 1 žĺtok
- muškátový oriešok, soľ
Postup:
-
Zelenú špargľu umyjeme, odrežeme zdrevnatené konce a uvaríme v mierne slanej vode.
-
Po uvarení vysušíme, potrieme prelisovaným cesnakom a zabalíme do slaniny.
-
Vložíme do fritézy a varíme pri teplote 180-200 °C približne 8-10 minút.
-
Medzitým si pripravíme rýchlu omáčku: Všetky suroviny za stáleho miešania necháme rozpustiť na miernom plameni. Po zohriatí získa omáčka peknú krémovú konzistenciu. Dochutíme ju soľou a muškátovým orieškom.
Videá pre inšpiráciu:
Ďalšie zdravé, rýchle a chutné recepty z teplovzdušnej fritézy:
Zdroj foto: Freepik