Zdravý, rýchly a chutný recept z teplovzdušnej fritézy: CHRUMKAVÉ KURACIE STEHNÁ

Suroviny:

  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • ½ ČL sušených byliniek
  • ½ ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 4 kuracie stehná s kosťou
  • 1 ČL olivového oleja

Postup:

V miske zmiešajte mletú papriku s bylinkami,soľou a sušeným cesnakom, pridajte ½ ČL soli a ½ ČL mletého čierneho korenia. Zmes rovnomerne rozsypte na tanier. Kuracie stehná potrite olejom a obaľte v pripravenej korenenej zmesi.  
Vložte stehná do koša fritézy kožou nadol a pečte pri teplote 180 °C po dobu 10 minút. Potom ich otočte a pokračujte v pečení ďalších 10 – 15 minút, kým nie sú dôkladne prepečené a koža chrumkavá. Po upečení ihneď vyberte z fritézy, aby si koža zachovala chrumkavosť.

Videá, ktorými sa môžete inšpirovať:

 

 

 

Zdroj foto: freepik