Zdravotné problémy, ktoré sa týkajú väčšiny mužov

Návštevy lekárov nemá nikto príliš v láske, ale niekedy sa im aj pri veľkej snahe starať sa o svoje zdravie nevyhneme. Muži majú návštevy lekárov v zuboch a snažia sa im vyhýbať až dovtedy, kým ich tam ich partnerky vyslovene nedokopú. Vtedy ale môže byť už neskoro, preto je potrebné aspoň raz za rok navštevovať obvodného lekára a dať si spraviť rozbor krvi.

Sú však aj také zdravotné problémy, o ktorých neradi hovoríme. U mužov sa jedná najčastejšie o problémy spojené s ich mužnosťou.

Návšteva urológie

Téma, o ktorej sa majú problém baviť aj so svojimi partnerkami. Urológov navštevujú prevažne muži, ale môže sa stať, že pred ambulanciou stretnete aj ženy. Tie prichádzajú najmä kvôli častým opakujúcim sa zápalom močového mechúra a kvôli samovoľným únikom moču, ktoré sa vedia objaviť najmä po pôrode.

Väčšinu pacientov tvoria ale muži, ktorí už pri vstupe do ambulancie prežívajú muky. Žiadnemu mužovi nie je príjemné, keď sa jeho pohlavných orgánov dotýka nejaká cudzia osoba.
Vedeli ste, že do kompetencií urológov spadajú aj zákroky ako vazektómia? Operácia semenovodov bola a vždy bude zverená do rúk skúsených urológov. Jedná sa o urologický zákrok, ktorý vedie k neplodnosti mužov. To, ako prebieha zákrok vazektómie, zistíte aj na web stránkach centier, ktoré sa zameriavajú aj na tento zákrok.

Kedy sa obrátiť na urológa?

To býva najčastejší problém väčšiny mužov. Myslia si, že aj za každým nevydareným pohlavným stykom môže byť vážny urologický problém. Netreba sa však báť, každý nevydarený styk nemusí znamenať problémy s mužskými pohlavnými orgánmi. Ak ale zaznamenáte predčasnú ejakuláciu, treba ísť k urológovi.

Na urológa sa obráťte aj vtedy, ak si na semenníkoch nahmatáte zvláštne hrčky, keď vás potrápi zápal močového mechúra a močových ciest, ale aj vtedy, ak máte problémy s prostatou.

Zdravie je prvoradé a radšej choďte na kontrolu, ak sa vám niečo nezdá. Pacientov s rakovinou konečníka a prostaty z roka na rok pribúda. Myslite na zdravie svojho pohlavného ústrojenstva už v predstihu a nájdite si urológa – špecialistu, na ktorého sa v prípade komplikácii budete môcť obrátiť.