Zdravé snacky, ktoré sa zídu nielen v kancelárii

Zobkanie medzi jedlami nepatrí medzi najzdravšie zvyky. Ak je to aj váš prípad, snažte sa aspoň o to, aby ste zobkali zdravo. Čo je vhodné?

  • Semienka

Nechajte si malé vrecúško slnečnicových, tekvicových či sezamových semienok v zásuvke kancelárskeho stola. V čase krízy vás zasýtia i upokoja. Ak ste doma, môžete si ich pripraviť nasucho na panvici a dochutiť bylinkami podľa vášho gusta.

  • Müsli

Dostali ste chuť na niečo dobré? Nasypte si do misky lahodné müsli, ktoré je zmesou rôznych druhov vločiek, orechov, semienok a sušeného ovocia. Výborne vás zasýti a do tela doplní množstvo prospešných látok.

  • Orechové maslo

Lyžica čisto orechového masla alebo orechového masla v kombinácii s horkou čokoládou či voňavou škoricou predstavuje síce kalorickejší, ale stále zdravý snack. Ak pociťujete veľký hlad, pokojne si orechové maslo natrite na kvalitné celozrnné pečivo.

  • Pukance

Popcorn pripravený nasucho, pokvapkaný olivovým olejom a dochutený sušenými bylinkami, predstavuje chutné a zdravé maškrtenie. Využite to v kancelárii alebo pri víkendovom sledovaní televízie.

  • Kvalitná horká čokoláda

Čokoláda s minimálnym obsahom kakaa 70 percent ulahodí chuťovým pohárikom a výborne upokojí. Prípadné výčitky svedomia umlčte tým, že pravidelná konzumácia horkej čokolády predlžuje život.

  • Pečený cícer

Cícer je nabitý bielkovinami, vitamínmi, minerálmi i vlákninou. Ak nemáte čas upiecť si vopred namočený a uvarený cícer, využite ten z konzervy. Nezabudnite ho dochutiť obľúbenými bylinkami a pokvapkať olivovým olejom.

  • Zeleninové čipsy

Ponuka na trhu je naozaj pestrá. Poobzerajte sa v obchodoch so zdravou výživou. Nájdete v nich zemiakové lupienky pripravené šetrným spôsobom tak, že je v nich zachovaných maximum vlákniny i ďalších výživných látok. Nehovoriac o tom, že skvelo chutia.

  • Jablkové pyré

Jablkové či iné ovocné pyré zoženiete v sklenených pohároch alebo praktických vrecúškach s uzáverom určeným na priamu konzumáciu. Ovocné pyré obohaťte o orechy a štipku škorice. Táto chutná maškrta zaženie hlad a je plná výživných látok.

  • Ovocné kože

Kvalitné ovocné kože sú vyrobené len z ovocia a neobsahujú pridaný cukor. Sú príjemne sladké a musíte vynaložiť námahu, aby ste ich pohrýzli. Vďaka vysokému obsahu vlákniny výborne zasýtia. S trochou šikovnosti si ich vyrobíte aj doma.
Mirka