Zdravé muffiny

Suroviny:

¾ šálky mlieka, 1 šálka smotanového jogurtu, 3 bielky, ¾ šálky ovocnej šťavy, 2 šálky celozrnnej múky, ½ šálky špaldovej múky, ½ šálky ovsených vločiek, 3 lyžičky kypriaceho prášku, 2 lyžičky škorice, ½ šálky hrozienok, ½ šálky sekaných orieškov


Postup: Najskôr v jednej miske zmiešame mlieko, jogurt a ovocnú šťavu. V druhej mise všetky tuhé zložky – celozrnnú a špaldovú múku, ovsené vločky, kypriaci prášok, škoricu, hrozienka a oriešky. Potom vyšľaháme bielky na sneh a postupne pridávame obsah oboch misiek. Cesto rozdelíme do muffinovej formy a pečieme asi 20 minút pri 200 stupňoch Celzia.

Náš tip: Ak chcete, aby muffiny boli naozaj diétne, použite nízkotučný jogurt a nízkotučné mlieko.
 

Foto: freedigitalphotos.net/Robert Cochrane