Zdravé maškrty

Príde večer a my začneme premýšľať, čo by sme si tak mohli vziať na zobkanie k nášmu obľúbenému seriálu, či k práve rozčítanej knihe. Niečo malé, neškodné, čoho môžeme zjesť pomerne veľa a neodrazí sa to na veľkosti nášho oblečenia, ani na našich ladných krivkách.

 
Medzi zdravé maškrty, pri ktorých nemusíte mať výčitky svedomia určite patria semienka. Slnečnicové, tekvicové, ľanové, sezamové.... Sú drobné, no napriek tomu obsahovo bohaté. V semienkach sa nachádzajú antioxidanty, ktoré ničia škodlivé látky, a tak pozitívne vplývajú na našu imunitu. Váš nervový systém a krvný tlak Vám bude vďačný, ak sa rozhodnete stať pravidelným príjemcom slnečnicových semienok. Ak máte vysoký cholesterol v krvi, bez váhania si nasypte semienka do misky. Uvidíte, že výsledky sa dostavia.
 
Pravidelná konzumácia slnečnicových semienok zanechá svoje pozitívne účinky na Vašom zdraví aj v prípade, ak ich budete jesť v pečive alebo v šalátoch. V prípade problémov s chudokrvnosťou alebo akné sú semienka taktiež tou správnou potravinou.
 
Aby sme nezabudli, dôležitou zložkou semienok sú aj vitamíny. Konkrétne vitamíny skupina B,A, D a E. Priaznivo vplývajú na mnohé stránky nášho zdravia. Nielen fyzického, ale aj psychického. Ak cítite nadmernú záťaž spôsobenú stresom, šup do seba za hrsť semienok.
 
Pravidelná konzumácia semienok sa odrazí aj na zlepšení kvality vlasov a nechtov. Stačí si zvyknúť miesto sladkostí a slaných drobností nasypať do misky výber zo semienok. Nielen že zasýtite momentálnu túžbu maškrtiť, ale zároveň pomôžete aj svojmu organizmu a v konečnom dôsledku ustrážite si aj svoju líniu. Tak sa vyhnete aj výčitkám svedomia, že ste zjedli niečo nezdravé.
 
Katarína Matušková