Zdravé chudnutie

 

Pomocou ôsmich krokov sa vám podarí to, na čo ste doposiaľ nemali odvahu. Ak ste to aj skúsili, výsledok možno nebol práve taký, aký ste očakávali. V čom ste robili chybu? V nasledujúcich vetách sa dozviete, v čom je ukryté tajomstvo zdravého chudnutia.

1. Zapíšte 3 dôvody, prečo chcete schudnúť- je to jednoduché, zoberte si pero a papier a napíšte si tri dôvody, prečo ste sa rozhodli schudnúť. Motivácia, prečo to chcete dosiahnuť a pracovať na sebe je veľmi dôležitá. Bude vás posúvať dopredu. Chcete sa páčiť v plavkách, alebo sa cítite zle a túžite sa vrátiť na svoju pôvodnú veľkosť? Aj to sú dôvody, kvôli ktorým budete ochotná podstúpiť isté zmeny.

2. Musíte si veriť
Neobmedzujte sa svojimi myšlienkami. Môžete dokázať oveľa viac, ako si myslíte. Podstatné je začať!

3. Zistite dôvody a príležitosti, kedy máte najväčší problém s prejedaním
Popremýšľajte, je to v práci, večer doma, v kruhu priateľov? Odpovede na otázky sú dôležité pri vašom ďalšom smerovaní.

4. Postupne vykonajte trvalé zmeny vo vašej životospráve
Pozrite sa na obsah vašej chladničky. Deň po dni v nej vymeňte obsah smerom k zdravším potravinám. Neustále zvyšujte porcie zeleniny a ovocia, postupne vyraďujte sušienky a sladkosti. Uvidíte, po čase sa zdravá strava stane pre vás samozrejmosťou, nad ktorou nebudete vôbec musieť premýšľať.
 
5. Znížte veľkosti porcií
Hneď na začiatku vášho snaženia si uvedomte, že netreba mať preplnený tanier na to, aby ste sa najedli. Zmenšite svoje porcie. Použite menší tanier. Musíte si zvyknúť na ovládanie veľkosti porcií, a tým aj množstvo jedla, ktoré zjete.

6. Pite dostatočné množstvo tekutín
Dehydratácia sa často prejaví ako mylný hlad. Môže viesť k únave, spomaľuje metabolizmus a môže znížiť našu koncentráciu a krátkodobú pamäť. Pite najmenej 2 litre vody denne. Tekutiny pomáhajú vnútorným orgánom pracovať efektívnejšie a zlepšujú stav pokožky.

7. Raňajky nikdy nevynechajte
Ak neraňajkujete, svoje telo tak nastavíte na ochranný mechanizmus a váš metabolizmus sa spomalí, pretože sa snaží šetriť energiu, ktorú ste si „nedobili“ raňajkami. Raňajky sú základom, ktorý dodá vášmu telu potrebné palivo na správny začiatok dňa.

8. Urobte si z cvičenia pravidelný zvyk
Cvičenie je tajná zbraň pri úspešnom a trvalom schudnutí. Začnite pozvoľna a postupne pridávajte opakovania, alebo dĺžku cvičenia. Robte to, čo robíte radi. Vtedy vás to bude baviť a nebudete sa musieť do cvičenia nútiť.
Už len začať!
 
 
KM