Zdravá desiata pre najmenších a viac voľného času pre vás

Každá mamička chce pre svoje dieťa to najlepšie a to sa týka aj jeho výživy. Niekedy však nie je čas na to, aby mu sama pripravila výdatnú a zdravú stravu. Vtedy je potrebné hľadať varianty, kde si bude istá, že dieťa bude mať čerstvú desiatu alebo obed s potrebnými nutričnými hodnotami.

Čo zabaliť na desiatu a obed pre malé dieťa na celodenný výlet alebo na dlhšiu prechádzku? Aby ste si užili čo najviac čerstvého vzduchu a nestáli pri hrncoch existuje varianta, ktorá v týchto prípadoch nahradí kvalitné domáce jedlo? Sunar dáva mamičkám možnosť viac si užiť voľný čas s dieťaťom a pritom si môžu byť isté, že to nebude na úkor zdravej a kvalitnej desiaty alebo obeda. Kapsičky Sunárek sú vyrobené z čerstvých surovín, ktoré sú prísne kontrolované a musia obsahovať nutričné hodnoty (vitamíny a minerály) potrebné pre zdravý vývoj dieťaťa.

Kapsičky Sunárek Hotové jedlá

Dojčatá začínajú so svojimi prvými príkrmami okolo pol roka. To znamená každodenné varenie z čerstvého ovocia, zeleniny, strukovín a postupne aj mäsa. Kapsičky Hotové jedlá tieto príkrmy v plnom rozsahu nahradzujú. Stačí len otvoriť vrchnáčik a dedičky si na chutnom a zdravom jedle pochutnajú samé. Taštičku jednoducho ohrejete vo vodnom kúpeli, otvoríte a dáte do ručičiek.  Jedlo je dobre rozmixované, takže ho z kapsičky vysajú a vy si konečne užijete svoj obed na výlete s rodinou bez toho, aby ste museli popri jedení kŕmiť aj svoju ratolesť.
Kapsičky Sunárek neobsahujú žiadne konzervanty ani umelé sladidlá. Môžete si byť isté, že kapsička dieťa nielen zasýti, ale je aj pre vaše dieťa zdravou desiatou či obedom.

Kapsičky Sunárek s ovocím

Sortiment Sunar kapsičky neobsahuje len hotové hlavné jedlá, ale aj ovocné desiaty, ktoré ocenia nielen najmenšie deti, ale pochutnajú si na nej aj staršie ratolesti. Kapsička obsahuje 100 % ovocia bez pridaného cukru a určite sa stane výbornou a zdravou desiatou pre dieťa napríklad do školy. Pre lepšie trávenie a správne naštartovanie metabolizmu si mamička môže vybrať ovocnú kapsičku s cereáliami. V zimnom období sú vhodné ovocné kapsičky so sezónnym ovocím, pretože práve toto ovocie zohnať mimo sezóny  je ťažké, drahé a ich kvalita je nízka.

A ako predísť zlým stravovacím návykom u dieťaťa?

Súčasťou jedálnička dieťaťa by malo byť prioritne dostatočné množstvo zeleniny a ovocia. Pokiaľ má dieťa dostávať v strave všetky potrebné živiny, mali by prijímať sacharidy, zdravé tuky a kvalitné bielkoviny.

Najväčšie „strašidlo“ pri správnej výžive sú sladkosti a slané dobroty. Práve pri nich by mali rodičia u detí nastaviť správnu hranicu. Nie je však dobré tieto dobroty deťom úplne zakázať, pretože sa  pre ne môžu stať najväčším lákadlom. Nemali by ich dostávať ani za odmenu a nemali by sa ani trestať ich zakázaním. Vtedy sa môže stať, že ich budú vnímať ako niečo cenné, čo dostanú ako „výhru“. Rodičia by mali myslieť aj na to, že stravovacie návyky dieťaťa ovplyvňujú rodičia aj tým, ako sa stravujú oni sami. 

Ako už bolo spomenuté, v niektoré ročné obdobie je náročné zohnať niektoré potrebné suroviny. Hlavne v zimnom období kvalita letných čerstvých surovín klesá a cena naopak stúpa. Práve v týchto prípadoch sa určite môžete spoľahnúť na príkrmy, pretože práve pri nich máte istotu, že použité suroviny majú vysokú kvalitu a môžete im dôverovať.