Zbojnícky mešec z bravčového mäsa
Potrebujeme:
1 kg bravčového stehna
500 g bravčových a hovädzých odrezkov
soľ
mleté čierne korenie
rasca
muškátový kvet
200 g údenej slaniny
150 g bravčovej masti
Postup:
Mäso nakrájame na rovnako veľké plátky, ktoré jemne naklepeme. Z odrezkov si pripravíme masu ako na fašírky, osolíme a okoreníme ju, pridáme tiež trochu rasce. Na mäsové plátky rozdelíme zomleté mäso v tvare guľky, plátky uzavrieme aj s plnkou do tvaru mešca a zviažeme niťou. Takto pripravené mešce osolíme, okoreníme a vložíme na opraženú cibuľu. Prudko opečieme, podlejeme vodou a do mäkka udusíme. Šťavu vydusíme na tuk, poprášime múkou, zalejeme vodou a dusíme. Do precedenej omáčky vložíme na drobné kocky pokrájanú opraženú slaninu. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.