Zbavte sa bolesti chrbta raz a navždy

S bolesťou chrbta sa v živote stretne takmer každý. Napriek tomu, že patrí medzi frekventované zdravotné ťažkosti, treba ju brať vážne. V opačnom prípade sa bolesť môže zintenzívniť, bude prekážať nielen pri práci, ale aj pri každodenných činnostiach. Dnes sa pozrieme na to, ako bolestiam chrbta predchádzať, ale aj na to, ako pomáhajú kapsuly Cemio AU!BLOCK v prípade, keď sa bolesť už dostavila.

Cemio AU!BLOCK kapsuly pri bolesti chrbta

Žiaľ, životný štýl človeka 21. storočia sa nedá nazvať zdravým. Okrem nedostatku pohybu predstavujú obrovské riziko aj stres, nekvalitný spánok a nesprávne zostavený jedálniček. Mnoho ľudí žije s chronickými zdravotnými ťažkosťami. Pravdepodobne aj to je dôvodom toho, že sortiment liekov a výživových doplnkov s účinkom proti bolesti je pomerne široký.

Ak sa strácate v ponuke voľnopredajných farmaceutík a neviete, čo si vybrať, ste na dobrom mieste. My sme za vás spravili prieskum trhu, a našli sme to, čo už dlho hľadáte: kapsuly Cemio AU!BLOCK. Dôkazom ich kvality je aj dostupnosť v internetovom obchode SGKlub.sk, ktorý ponúka iba špičkové produkty. Výživové doplnky, ako aj zdravotnícke pomôcky vyberá podľa osvedčených kritérií a na základe skúseností nadobudnutých od roku 1997.

Účinné látky kapsúl Cemio AU!BLOCK

Samozrejme, je nám jasné, že bez podrobného opisu by sme vás iba ťažko presvedčili o liečivých účinkoch týchto zázračných kapsúl. Ich sila sa neskrýva len v ingredienciách. Sú špecifické v tom, že so zdravotnými ťažkosťami bojujú prostredníctvom látok stimulujúcich ozdravujúce procesy organizmu. To znamená, že ich užívaním pomôžete svojmu telu, aby na bolesť reagovalo aktívne, a samozrejme s cieľom vyhrať boj nad bolesťou. Medzi tieto účinné látky patria napríklad vitamín B12 alebo kyselina listová, ako aj menej známe uridín monofosfát a cytidín monofosfát.
Kapsuly Cemio AU!BLOCK sú účinné aj preto, lebo urýchľujú regeneráciu nervových vlákien, ktoré sa poškodili, a ktoré sú zodpovedné za nepríjemné fyzické symptómy, teda bolesti. Ak sa domnievate, že úľavu vám prinesú v prípade problémov nervového pôvodu, uvažujete správne.

Kedy sa obrátiť na odborníka?

Rady od odborníkov sa vám zídu vždy. No je pravda, že pri menej závažných problémoch sa zaobídete aj bez ich pomoci. Našťastie, dnes, v dobre internetu nie je také ťažké dostať sa k odporúčaniam od profesionálov. Dávajte si ale pozor na to, aby tieto informácie pochádzali z relevantných zdrojov a na overených internetových portáloch. Takým je napríklad aj blog GSKlub.sk, a k téme problémov majú pre vás hneď jeden zaujímavý článok: Ako uľaviť od bolesti krížov? 5 tipov pre jej zmiernenie.

Kapsuly Cemio AU!BLOCK sú naozaj účinné, no nemali by ste ich užívať inak, ako je to uvedené v príbalovom letáku. Pokiaľ pociťujete neprekonateľné pokušenie prekročiť odporúčanú dennú dávku, berte to ako veľký červený výkričník. Pri takýchto dlhodobých a intenzívnych bolestiach chrbta neváhajte vyhľadať lekársku pomoc, najmä v nasledovných prípadoch:

    • pri bolesti spôsobenej úrazom alebo fyzickým zranením,
    • pri bolesti tiahnucej sa až k chodidlám,
    • pri znecitlivení nôh alebo akejkoľvek dolnej časti tela,
    • ak ste imobilní a/alebo nemôžete spať najmenej 24 hodín kvôli bolesti,
    • ak je bolesť chrbta sprevádzaná ďalšími príznakmi (napr. horúčka, nevoľnosť, potenie),
    • ak bolesť chrbta je sprievodným symptómom nejakej závažnejšej choroby (napr. rakovina, kardiovaskulárne ochorenie, nízky krvný tlak, vysoký krvný tlak, niektoré ochorenia pohybového ústrojenstva a infekčné ochorenia),
    • ak dôjde k výraznému úbytku hmotnosti bez zjavného dôvodu.

Zdroj: freepik.com

Najúčinnejší všeliek: prevencia

Ako pri každej zdravotnej ťažkosti, aj v prípade bolestí chrbtice platí, že tým najlepším protiliekom je zabrániť tomu, aby vôbec vznikla. Existuje niekoľko dôležitých opatrení, ktoré sú základom správnej prevencie bez ohľadu na vek alebo životný štýl:
    • Pri sedení dbajte na to, aby ste mali čo najrovnejšiu chrbticu. Hrbenie môže z dlhodobého hľadiska spôsobiť výrazné bolesti, a to viacnásobne platí vtedy, ak pracujete pri počítači.
    • Počas sedenia meňte svoju pozíciu čo najfrekventovanejšie. Ideálne je postaviť sa aspoň raz za hodinu. Ak môžete, pracujte radšej postojačky.
    • Noste pohodlnú a kvalitnú obuv, zdravie chrbtice je podmienené aj chôdzou.
    • Spite na kvalitnom matraci, ktorého tuhosť je v súlade so stavbou vášho tela. Pri vyššej telesnej váhe by mal byť tvrdší, ľahším ľuďom zas bude vyhovovať skôr mäkší typ. V žiadnom prípade by ale nemal byť príliš poddajný alebo prehnane tuhý, vyberte si ho teda z kategórie polotvrdých matracov.
    • Na aktívne posilňovanie svalov chrbtice by nemal nikto zabudnúť. Každý týždeň si nájdite čas na jogu, plávanie, Pilates alebo iné formy cvičenia posilňujúce tieto partie tela. Tento rituál môžete spojiť aj s pravidelnou masážou, aby sa vaše svaly mohli uvoľniť.