Zapekané kuracie prsia
Potrebujeme:
1/2 kg kuracie prsia
1 kyslá smotana
3 PL olivový olej
1 PL vegeta
1 PL sójová omáčka
1 PL plnotučná horčica
1 ks cibuľa
2 hrnčeky šampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
8 plátkov tvrdý syr
1 ks paradajka
tuk na vymastenie
Postup:
Kuracie prsia jemne naklepeme. Z kyslej smotany, oleja, vegety a zo sójovej omáčky vymiešame marinádu, do ktorej dáme mäso. Necháme v chlade odležať 24 hodín.
Misu na zapekanie vymastíme olejom a poukladáme do nej rezne. Potrieme ich tenkou vrstvou horčice. Na mäso navrstvíme na kolieska nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané šampiňóny. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Misu vložíme do vyhriatej rúry. Po 15 minútach pečenia mäso prelejeme výpekom a navrch rozložíme plátkový syr. Zapečieme dozlatista. Ako prílohu podávame ryžu a šalát z čerstvej zeleniny.