Zapekané cestoviny

 Potrebujeme:

1/2 kg mäsa

1 cibuľu

1 balík špagiet

soľ

mleté čierne korenie

1Pl Solamylu

1/2 l smotany na varenia

3 strúčky cesnaku

vegeta

parmezán

 

Postup:

½ kg hovädzieho alebo teľacieho mäsa nakrájaného na malé kocky udusíme na cibuľke, osolíme, ochutíme korením, vegetou. Keď je mäso mäkké, zahustíme šťavu Solamylom.
Uvaríme si jeden balíček špagiet „al dente“. Do pekáča dáme trocha oleja, špagety zmiešané s mäsovou zmesou. Na túto zmes vylejeme 500 ml smotany na varenie, do ktorej sme pretlačili dva-tri strúčiky cesnaku a ochutili vegetou. Dáme do rúry zapiecť. Po 15 minútach odokryjeme, posypeme strúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom a necháme ešte aspoň na 15 minút zapiecť.
Môžeme použiť aj kuracie prsia namiesto hovädzieho mäsa a penne namiesto špagiet.
 
Dobrú chuť.