Zapečené toasty s nivou a špargľou
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, plátky šunky, čerstvá špargľa, syr niva, soľ, poľný šalát.
Postup:
Špargľu očistíme škrabkou a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Potom ju v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby zmäkla. Na toastový chlieb dáme plátky plesňového syra, na pásiky nakrájanú šunku, kúsky špargle, prikryjeme druhým plátkom chleba a v zapekacej miske dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztečie. Servírujeme s poľným šalátom. Môžeme ho doplniť cherry paradajkami a ochutiť balzamikovým octom.
Náš tip:
K plneným toastom je vhodné servírovať rôzne druhy šalátov z čerstvej zeleniny.
Penam Toastový chlieb – v ponuke je toastový chlieb svetlý a toastový chlieb maslový. Môžete ho použiť na prípravu obložených, plnených aj zapekaných toastov. Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb, či toastový chlieb cereálny.
Orientačná cena: 1,19 €/500 g, 0,79 €/250 g.
Recepty a foto Penam