Zapečené šampiňóny Portobello
4 porcie – 30 minút na prípravu – neobsahuje lepok
potrebujeme:
• 200g mletého hovädzieho mäsa
• 100g kozieho syra
• 4 šampiňóny
• 4 cherry paradajky
• 1 červená cibuľa
• rastlinný olej podľa potreby
• čerstvý tymian podľa chuti
• cesnak podľa chuti
• soľ a korenie podľa chuti
postup:
Hlavičky šampiňónov si očistíme, vyberieme nožičku a vydlabeme vnútro, nožičku pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso, tymian, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme a chvíľu restujeme. K mäsu pridáme vnútro huby a pokrájanú nožičku. Hotovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov, poukladáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme 25 minút v rúre rozpálenej na 180 °C. Šampiňóny podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.
Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk
Zdroj foto a receptu: KetoDiet