ZÁPADOSLOVENSKÉ MÚZEUM OSLÁVI 70 ROKOV PIKNIKOVANÍM V MUZEJNEJ ZÁHRADE

 Západoslovenské múzeum v Trnave oslávi tento rok 70. výročie svojho založenia špeciálnym podujatím pre verejnosť. V sobotu 21. septembra od 10:00 h. do 18:00 h. sa uskutoční Piknik v múzejnej záhrade, spojený so zážitkovou návštevou múzea, počas ktorej bude pripravený bohatý kultúrny program pre všetky vekové kategórie.

Oslava jubilejného 70. výročia Západoslovenského múzea sa uskutoční už v sobotu od 10:00 h a potrvá až do 18:00 h. Návštevníci sa môžu tešiť na originálny piknik s občerstvením od domácich predajcov jedla a nápojov. Atmosféru podujatia obohatia remeselní výrobcovia kávy a piva.

„A to nie je všetko, náš deň spestria členovia Klubu vojenskej histórie Trnavská posádka, ktorí oživia múzejné záhrady živými kulisami zo života Trnavy, doplnenými o hudobný repertoár zo 40. rokov 20. storočia. Máme aj hudobného hosťa. Atmosféru sobotného dňa spestrí overený trnavský hudobník zo Severného Írska Graeme Mark Donaldson," hovorí Lucia Duchoňová, poverená riadením múzea.

Organizátori si pre návštevníkov pripravili aj interaktívne ukážky zo života rôznych remeselníkov.

„Tí sa môžu tešiť napríklad na keramikára, priadku s kolovrátkom, výšivkárky, krajčírku, pernikárku, včelára alebo aj paličkárky. Nebude to len o pozeraní, vyskúšať si budú môcť plstenie a tkanie na malých krosnách, pletenie zo slamy a pletenie a navliekanie náramkov," dodáva Lucia Duchoňová.

Bohatá ponuka komentovaných prehliadok

Pre návštevníkov bude pripravená séria pútavých komentovaných prehliadok. Program sa začína už o 10:00 h. v Múzeu knižnej kultúry, kde Milan Ševčík porozpráva o najzaujímavejších knihách. Nasledovať bude o 11:30 h. Archeologická expozícia s výkladom Andreja Sabova o pokladoch archeológie. O 14:00 h. Aneta Vlčková priblíži svet folklóru a podujatie zakončí prehliadka o 16:00 h. v Kostole Nanebovzatia Panny Márie, kde Lucia Duchoňová predstaví históriu klarisiek.

Západoslovenské múzeum v Trnave pôsobilo od roku 1954 ako Krajské múzeum. V súčasnosti sa zameriava na dokumentáciu histórie a kultúry Trnavského kraja prostredníctvom historických, umeleckých, archeologických a prírodovedných zbierok. Patrí medzi múzeá s najväčším zbierkovým fondom na Slovensku.

Viac informácií a vstupenky je možné zakúpiť na: https://www.trnava.sk/podujatia/13493/70-rokov-muzea-piknik-v-muzejnej-zahrade-a-zazitkova-navsteva-muzea

Zdroj foto: Západoslovenské múzeum v Trnave

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na www.regiontrnava.sk/produkt/turisticke-informacne-centrum .

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.