Zamatová omeleta
Potrebujeme:
4 vajcia,
2 lyžice smotany,
40 g masla,
mleté čierne korenie,
soľ.
Postup:
Žĺtky vymiešame so smotanou, okoreníme a osolíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka lyžičkou zamiešame do smotany.
Vylejeme do panvice s horúcim maslom. Omeleta sa na bokoch panvice rýchlo pečie, preto okraje vidličkou oddeľujeme od stien panvice. Keď hmota začína tuhnúť, panvicu otáčame z boka na bok. Nakoniec necháme omeletu dopiecť asi 1 minútu bez pohybu, aby sa spodok opiekol do zlata. Omeletu pečieme len z jednej strany.
Vylejeme do panvice s horúcim maslom. Omeleta sa na bokoch panvice rýchlo pečie, preto okraje vidličkou oddeľujeme od stien panvice. Keď hmota začína tuhnúť, panvicu otáčame z boka na bok. Nakoniec necháme omeletu dopiecť asi 1 minútu bez pohybu, aby sa spodok opiekol do zlata. Omeletu pečieme len z jednej strany.