Zákusok s ovsenými vločkami

Náročnost: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: asi 20 kusov

Na korpus:

  • 80 g trstinového cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
  • 100 g masla
  • 250 g ovsených vločiek


Na náplň:

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 300 g horkej čokolády
  • 50 g nasekaných vlašských orechov


Na karamel:

  • 50 g trstinového cukru
  • 5 PL vody
  • 1 PL masla
  • 3 PL mlieka

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)

1. Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme.

2. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme
zvyšok korpusu.

3. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

TIP:
Namiesto vlašských orechov môžeme použiť lieskové oriešky.