Záhradnícke rezne
Potrebujeme:
400 g zadného hovädzieho mäsa,
150 g koreňovej zeleniny,
40 g masti,
soľ,
mleté čierne korenie,
lyžicu hladkej múky,
lyžicu oleja,
cibuľu,
mäsový vývar,
petržlenovú vňať.
Mäso nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou. Prudko opražíme na rozohriatej masti po oboch stranách. Podlejeme mäsovým vývarom, prikryjeme a dusíme do polomäkká. Na druhej panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a speníme. Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na hranolčeky, dáme na cibuľu a opražíme. Opraženú koreňovú zeleninu pridáme k mäsu a dusíme. Ozdobíme zelenou vňaťou posekanou nadrobno. Podávame s ryžou alebo hranolkami. Ryžu posypeme petržlenovou vňaťou, pridáme pokrájané paradajky a papriku, prípadne šalátový list.