Záhorácky závitok a zemiakové knedle s cibuľkou
Záhorácky závitok
600 g bravcoveho bocika, 2 struciky cesnaku, sol, 40 g udenej slaniny bez koze, 1 vacsia cibula, 200 g kyslej kapusty, rasca, mlete cierne korenie, cukor, 20 g oleja, 20 g hladkej muky, voda na zalievanie
Opracovany, vykosteny bocik umyjeme, osolime a nakrajame na hrubsie platky, ktore naklepeme, potrieme cesnakom, naplnime vychladenou zmesou z podusenej kyslej kapusty a ostatnych surovin, zavinieme a previazeme nitou. Zavitky osolime, poprasime mukou, naplnime plnkou, poukladame vedla seba do vymasteneho kastrola a v zohriatej rure upecieme. Pocas pecenia podlievame vodou. Upecene zavitky vyberieme zo stavy, odstranime nit, stavu dochutime a precedime. Podavame so zemiakovymi knedlami.
Priprava plnky: Na rezance nakrajanu slaninu ciastocne uskvarime, pridame nakrajanu cibulu a oprazime, pridame kapustu, osolime, ocukrime, pridame rascu a kratko podusime. Podavame so zemiakovymi knedlami.