Záhorácke lokše s restovanou zeleninou

Záhorácke lokše s restovanou zeleninou

Zemiakové lokše plnené bohato ochutenou restovanou zeleninou (mrkva, kaleráb, kapusta, pór). Super voľba pre vegetariánov alebo ľudí, čo chcú niečo ľahšie, ale stále výdatné.

Potrebujete:

  • 1/2 kg zemiakov

  • 1 vajce

  • polohrubú múku

  • soľ

  • 1 cibuľu

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 3 malé mrkvy

  • 1 malý kaleráb

  • 1/4 malej kapustovej hlávky

  • 1 pór

  • čierne korenie

  • olej na restovanie

Postup:

  1. Zemiaky uvarte, ošúpte a prelisujte. Pridajte vajce, múku, soľ a vypracujte cesto.

  2. Vyvaľkajte a upečte tenké lokše (na suchej panvici alebo suchej platni).

  3. Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

  4. Pridajte nastrúhanú mrkvu, kaleráb, kapustu a nakrájaný pór.

  5. Osoľte, okoreňte a restujte do polomäkka.

  6. Hotové lokše naplňte zeleninovou zmesou a podľa chuti polejte zeleninovou šťavou.

Zdroj foto: Freepik