
Záhorácke lokše s restovanou zeleninou
Zemiakové lokše plnené bohato ochutenou restovanou zeleninou (mrkva, kaleráb, kapusta, pór). Super voľba pre vegetariánov alebo ľudí, čo chcú niečo ľahšie, ale stále výdatné.
Potrebujete:
-
1/2 kg zemiakov
-
1 vajce
-
polohrubú múku
-
soľ
-
1 cibuľu
-
3 strúčiky cesnaku
-
3 malé mrkvy
-
1 malý kaleráb
-
1/4 malej kapustovej hlávky
-
1 pór
-
čierne korenie
-
olej na restovanie
Postup:
-
Zemiaky uvarte, ošúpte a prelisujte. Pridajte vajce, múku, soľ a vypracujte cesto.
-
Vyvaľkajte a upečte tenké lokše (na suchej panvici alebo suchej platni).
-
Na oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
Pridajte nastrúhanú mrkvu, kaleráb, kapustu a nakrájaný pór.
-
Osoľte, okoreňte a restujte do polomäkka.
-
Hotové lokše naplňte zeleninovou zmesou a podľa chuti polejte zeleninovou šťavou.
Zdroj foto: Freepik