Zabudnite na stres a starosti s maľovankami pre dospelých

Stresu sa vyhnúť nedá. Jediné, čo môžeme urobiť, je naučiť sa zvládať ho. Ak ste vyskúšali rady od výmyslu sveta a nič nefunguje, skúste na stres zabudnúť pri maľovankách pre dospelých.

Ak ste ešte nepočuli o maľovankách pre dospelých, je čas dozvedieť sa o nich niečo viac. Ide o nový fenomén, vďaka ktorému môžete zabudnúť na starosti bežného dňa. Pomôžu vám lepšie zvládať stres, hnev, smútok, strach či úzkosť. Ponoríte sa do sveta prekrásnych obrázkov, ktorým vdýchnete vďaka farbičkám život. Špeciálne maľovanky boli vytvorené pre dospelých, aby im pomohli odreagovať sa a aj tvoriť. Samozrejme, relaxovať možno aj pri iných činnostiach, ako je šport, vyšívanie, lúštenie krížoviek či čítanie. Avšak ak ste doteraz nenašli činnosť, ktorá by vám pomohla vypnúť, neviete kresliť a ani maľovať, tak vyfarbujte.

  • Vyfarbovaním proti stresu

Maľovanky pre dospelých sú najčastejšie vydávané v podobe knižky. Zoženiete ich takmer vo všetkých kníhkupectvách. Ponúkajú rozličné motívy, to znamená, že si vyberie naozaj každý. Mnohé z nich rozprávajú príbeh, ktorý vás pohltí alebo sa vďaka nim dozviete niečo viac o sebe. Jednoducho budete sa tešiť na každú voľnú chvíľku, aby ste sa mohli oddať vymaľovávaniu. Vyfarbovať môžete kvety, zvieratá, postavičky, mnoho prírodných či abstraktných motívov. Výber je len na vás.

  • Čo vám maľovanky prinesú?

Hlavným pozitívom je to, že pri vyfarbovaní zabudnete na stres a problémy. Prenesiete sa do bezstarostného obdobia detstva. Vymaľovávanie je príjemný koníček za málo peňazí pre všetkých, ktorí sú pracovne vyťažení, ale aj pre ženy na materskej dovolenke, ľudí, ktorí sú dočasne práce neschopní alebo seniorov. Maľovanky pre dospelých sú ideálnou náhradou za sledovanie televízie, ktorá vám zväčša na dobrej nálade nepridá. Preto je lepšie pohodlne sa usadiť a začať vyfarbovať. Pri vymaľovávaní vypnete, podporíte koncentráciu, zrelaxujete telo i myseľ. „Vyfarbovať som začala v období, keď sa mi zdalo, že nič v mojom živote nemá zmysel. Potrebovala som činnosť, pri ktorej by som zabudla na prázdnotu, ktorá bola v mojom srdci. Maľovanky mi pomohli,“ spomína si na svoje začiatky s maľovankami pre dospelých Klára. Dnes ich má doma slušnú zbierku a vyfarbovanie ju stále neomrzelo. Hoci nevie kresliť, ani maľovať, vyfarbovanie jej naozaj ide.

-w-