Zabudnite na brušáky, skúste to inak!

Jar je pomaly za dverami, postupne vymieňame ťažké bundy za niečo ľahšie a sexi bruško v nedohľadne. Predstava dookola opakujúcich sa sklápačiek, alebo sed – ľahov vás skôr núti kúpiť si sťahujúce pančušky. Tie vám však v lete pri bazéne asi nepomôžu. Našťastie, nie len brušáky vás dovedú k postave bez pneumatiky. Mnohé zo športov zapriahnu do práce aj oblasť brucha a pokiaľ vydržíte, skrášlia vám túto partiu podľa predstáv. Vyskúšajte preto iné športy, ktoré fungujú.


Behanie
Ak máte na brušku prebytočný tuk, darmo sa budete trápiť brušákmi. V prvom rade je nutné aj zhodiť pár kíl a s ubúdajúcim tukom, vám ubudne aj v okolí bruška. Najlepším pomocníkom je určite beh. Pri pravidelnom behaní sa to určite odzrkadlí aj na tom, že nohavice sa vám budú zapínať ľahšie.

Box
Nemáme na mysli, aby ste sa s dievčatami otĺkali v ringu. Boxovanie do mechu alebo tae - bo vám zaručene vytvaruje nielen túto najťažšiu partiu na tele, ale celú postavičku. Pri boxe sa riadne vypotíte, naberiete kondičku, vybijete stres a do leta sa môžete pýšiť rozprávkovým telom.

Joga
Ak ste ešte nemali dôvod vyskúšať jogu, je najvyšší čas. Je úplne jedno, aký druh jogy zvolíte. Každá jedna ponúka množstvo cvikov, ktoré vám pomôžu získať pevné bruško. Často si ani neuvedomujeme, kde všade zapájame brušný sval. Joga je na túto partiu skutočne špecialista.

Plávanie
Plávanie má jedno veľké plus. Odpor vody, ktorý pôsobí na telo vám vytvaruje postavu pomerne rýchlo. Samozrejme, výsledok neuvidíte po dovolenkovom plávaní, ale z mesiaca na mesiac určite áno. Uvedomte si, že plávanie je najľahšia cesta, ako sa zbaviť neželanej pneumatiky.


Brucho všeobecne patrí medzi najproblematickejšie partie tela, a preto na jeho spevnenie potrebujete poriadnu dávku trpezlivosti a pravidelné cvičenie. Pri tvarovaní bruška nezabúdajte na jeden dôležitý fakt. Vypracované brucho závisí do istej miery aj od stravy. Takže dámy, žiadne prejedanie!

Autor: Janka Radimáková