Výstup k hrobu neznámeho vojaka

Klub TJ Bezovec poriada rôzne turistické akcie do blízkeho okolia. Pohyb na čerstvom vzduchu je zdravý a priaznivci turistiky si môžu príst na svoje, lebo ponuka akcíí je bohatá..
V sobotu 7.5.2011 sa konala akcia Výstup k hrobu neznámeho vojaka. Hrob neznámeho vojaka sa nachádza nad Baschus Villou, kde sa dá prejsť po modrej turistickej značke od Baschus Villy a žlté značenie - trojuholník Vás zavedie až k hrobu vojaka. Akcie sa účastnili nielen starší členovia klubu, ale aj deti z Moravanskej ZŠ- ky spolu aj učiteľkami. Pri hrobe neznámeho vojaka prebehla spomienka na vojnu spolu aj s besedou, nakoniec zaznela aj vojnová pieseň Kaťuša. Členovia si pripomenuli, že vojnu nechce zažiť nikto z nás. Po pietnom akte akcia pokračovala ďalej. Trasa viedla na Havran kde sa turisti občerstvili, oddýchli si pri ohníku a opekačke. Ďalej išli po vlastnom červenom značení z Havranu na vrch Ahoj a z Ahoja sa zastavili na Kolibe pri obci Banka.
Celej akcie sa zúčastnilo okolo štyridsať účastníkov. Celková trasa merala okolo desať kilometrov. Môžeme zhodnotiť, že akcia sa vydarila, mala nielen turistický, ale aj spoločenský charakter.
Na snímke vidíte starších účastníkov Tj Bezovec pri pietnom akte na hrobe neznámeho vojaka.

Slávka Nováková