Vychutnajte si sviatočné chvíle so sladkými dobrotami

Kúzelné vianočné obdobie klope na dvere. Niektorí sa tešia na sviatočnú atmosféru, iní na oddych a tí najmenší na darčeky. Väčšina však očakáva predovšetkým čas pokoja a mieru, ktorý prežijú so svojimi najbližšími. A ten je na Vianoce spojený hlavne so spoločnými chvíľami strávenými pri sviatočnom stole plnom lahodných pokrmov. Prekvapte tento rok svojich najbližších a priateľov originálnymi sladkosťami a dezertom. Inšpirujte sa receptami s HARIBO cukríkmi a užite si sladkú vianočnú atmosféru.

Tradičné sladkosti ako vanilkové rožky, linecké a mnohé ďalšie sú evergreeny, ktoré nikdy neomrzia. Skúste ale tieto sviatky pripraviť guličky z bielej čokolády doplnené gumovými medvedíkmi HARIBO. Použiť môžete klasické ovocné cukríky, ale aj ich mini podobu. Deti ich budú milovať!

Guličky z bielej čokolády s HARIBO medvedíkmi

  • 310 g bielej čokolády
  • 5 lyžíc masla
  • 3 lyžice smotany
  • štipka soli
  • hrsť želatínových medvedíkov (nakrájaných na malé kúsky)
  • práškový cukor na obalenie guličiek

Postup
Na miernom ohni zohrejeme bielu čokoládu, maslo, smotanu a štipku soli. Keď sa všetky ingrediencie rozpustia, pridáme medvedíkov. Zmes necháme 2 až 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme guličky a obalíme ich práškovým cukrom.
Vianoce nie sú len o cukrovinkách. Pripravte si tiež lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Servírovať ho môžete po sviatočnom obede, ale i hosťom na Silvestra.

Vianočná torta

(priemer formy 20 cm)

  • 5 vajec
  • 150 ml oleja
  • 150 ml vody
  • 220 g krupicového cukru
  • 310 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Vajíčka vyšľahajte do peny a postupne pridávajte olej, vodu a cukor. Zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva, preosiatu múčnu zmes pridajte k vyšľahaným vajíčkam a miešajte ručnou metličkou. Pečte 60 minút na 150 oC.

Krém z mascarpone

  • 500 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 1 balenie mascarpone
  • 400 g cream cheese (môžete nahradiť smotanovým syrom Philadelphia alebo Gervais)
  • Cukor podľa chuti

Všetky suroviny zmiešajte, vyšľahajte a pripravte hladký krém. Mal by byť ľahko riedkej konzistencie.

Zdobenie
Do väčšej nádoby, ideálne sklenenej, striedavo vrstvite korpus a krém. Po obvode nádoby naaranžujte perníčky a želatínových medvedíkov. Docielite tak nielen skvelú chuť, ale aj efekt, ktorý ulahodí vašim očiam.