Vychutnajte si sviatočné chvíle so sladkými dobrotami
Kúzelné vianočné obdobie klope na dvere. Niektorí sa tešia na sviatočnú atmosféru, iní na oddych a tí najmenší na darčeky. Väčšina však očakáva predovšetkým čas pokoja a mieru, ktorý prežijú so svojimi najbližšími. A ten je na Vianoce spojený hlavne so spoločnými chvíľami strávenými pri sviatočnom stole plnom lahodných pokrmov. Prekvapte tento rok svojich najbližších a priateľov originálnymi sladkosťami a dezertom. Inšpirujte sa receptami s HARIBO cukríkmi a užite si sladkú vianočnú atmosféru.
Tradičné sladkosti ako vanilkové rožky, linecké a mnohé ďalšie sú evergreeny, ktoré nikdy neomrzia. Skúste ale tieto sviatky pripraviť guličky z bielej čokolády doplnené gumovými medvedíkmi HARIBO. Použiť môžete klasické ovocné cukríky, ale aj ich mini podobu. Deti ich budú milovať!
Guličky z bielej čokolády s HARIBO medvedíkmi
- 310 g bielej čokolády
- 5 lyžíc masla
- 3 lyžice smotany
- štipka soli
- hrsť želatínových medvedíkov (nakrájaných na malé kúsky)
- práškový cukor na obalenie guličiek
Postup
Na miernom ohni zohrejeme bielu čokoládu, maslo, smotanu a štipku soli. Keď sa všetky ingrediencie rozpustia, pridáme medvedíkov. Zmes necháme 2 až 3 hodiny stuhnúť v chladničke. Zo stuhnutej hmoty vytvarujeme guličky a obalíme ich práškovým cukrom.
Vianoce nie sú len o cukrovinkách. Pripravte si tiež lahodný dezert, ktorý poteší všetkých milovníkov sladkého. Servírovať ho môžete po sviatočnom obede, ale i hosťom na Silvestra.
Vianočná torta
(priemer formy 20 cm)
- 5 vajec
- 150 ml oleja
- 150 ml vody
- 220 g krupicového cukru
- 310 g hladkej múky
- 10 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
Vajíčka vyšľahajte do peny a postupne pridávajte olej, vodu a cukor. Zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva, preosiatu múčnu zmes pridajte k vyšľahaným vajíčkam a miešajte ručnou metličkou. Pečte 60 minút na 150 oC.
Krém z mascarpone
- 500 ml smotany na šľahanie 33 %
- 1 balenie mascarpone
- 400 g cream cheese (môžete nahradiť smotanovým syrom Philadelphia alebo Gervais)
- Cukor podľa chuti
Všetky suroviny zmiešajte, vyšľahajte a pripravte hladký krém. Mal by byť ľahko riedkej konzistencie.
Zdobenie
Do väčšej nádoby, ideálne sklenenej, striedavo vrstvite korpus a krém. Po obvode nádoby naaranžujte perníčky a želatínových medvedíkov. Docielite tak nielen skvelú chuť, ale aj efekt, ktorý ulahodí vašim očiam.