Vražedná temnota. Pokračuje krimiséria s Josie Quinnovou

Za úsvitu leží mladý pár pri vyhasínajúcom ohni. Držia sa za ruky a majú otvorené oči. No ich telá sú už studené....
Je tu 7. diel série Josie Quinnová – Vražedná temnota.

Keď strážca parku nájde v lese telá Valerie a Tylera Yatesovcov, detektívka Josie Quinnová tuší, že ide o čosi viac ako len náhodnú otravu. Pitva jej dá za pravdu – Valerie niekto po smrti zastrčil do hrdla prívesok.
Pri prehľadávaní okolia objaví Josiin tím tretí spacák, čo naznačuje, že v tú noc mohol byť pri ohni ešte niekto. Bola to tretia obeť alebo podozrivý? Mohla to byť žena, ktorá krátko nato vybehla z lesa priamo pod kolesá Josiinho auta?

Vraví, že je to niekde tu, niekoľko kilometrov od križovatky s…“ vysvetľovala Gretchen, pričom si založila okuliare na čítanie a naklonila sa bližšie k obrazovke, „… cestou Otto.“
„Neviem, či to patrí pod nás, ale to môžeme vyriešiť na mieste, keď sa tam dostaneme a zistíme, kde presne sa nachádza miesto činu,“ navrhla Josie.
„Vražda?“ zaujímal sa Noah.
Gretchen pokrútila hlavou. „Ešte to s istotou nevedia. Preto chcú, aby tam niekto zašiel a pozrel sa na to...“

Indície vedú Josie na miesta skryté hlboko v lese – do prepletených jaskýň a na statok mimo civilizácie, kde sa ľudia chodia skrývať a kde nájdu mladé dievča s vydesenými očami a obviazanými zápästiami, ktoré vie viac, ako hovorí.

Na druhý deň ho však nájdu mŕtve a s rovnakým príveskom... Josie musí zistiť význam smrteľnej ozdoby a chytiť zvráteného vraha skôr, ako príde o život ďalší nevinný človek. Alebo je už príliš neskoro a všetko pohltí temnota?

Lisa Regan napísala znova perfektnú detektívku, ktorá je svižná, dynamická, dokáže prekvapiť a zaskočiť. Vražedná temnota má naozaj temný a tajomný nádych, niekoľko liniek, ktoré sledujete so zatajeným dychom a znova aj pohľady do minulosti, takže Josie spoznávame ešte viac.

Autorka navyše skvele vykreslila aj samotné prostredie – tajomné jaskyne, les a táborenie, spoločenstvo žijúce mimo civilizácie. Josie Quinnová je mimoriadne sympatická postava, ktorej minulosť nebola ružová a dozvedáme sa o jej ďalších démonoch a ako sa jej darí s nimi bojovať.