Voňavé medovníčky
Suroviny:
250 g medu, 250 g stuženého tuku, 1 kg hladkej múky (môžete použiť aj špaldovú), 380 g práškového cukru, 3 ČL perníkového korenia, 2 ČL mletej škorice, 2 ČL sódy bikarbóny, 4 vajíčka
Postup:
Najprv si zmiešame sypké ingrediencie, teda múku, cukor, korenie, škoricu a sódu. Potom pomaly zmiešame s rozpusteným medom a rozšľahanými vajíčkami. Keď je cesto hotové, dáme ho do obaľovacej fólie do chladničky a necháme celý deň odpočívať. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre a vykrajujeme rozličné figúrky. Tie potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 160 stupňov dozlatista.