Viete, ako chutí kamut?

Kamut patrí k výživným odrodám pšenice. Má sladkastú chuť, obsahuje lepok a radí sa k prírodným antidepresívam. Je bohatý na vitamíny skupiny A, B, C, E a K, obsahuje značné množstvo magnézia, medi, zinku, železa a vlákniny.

Táto výživná obilnina podporuje obranyschopnosť organizmu, chráni telo pred škodlivými vírusmi a baktériami, regeneruje poškodené bunky, má teda výborné protirakovinové účinky, odkysľuje organizmus a pôsobí proti únave.

Urýchľuje metabolizmus, podporuje uvoľnenie podkožného tuku, a preto by nemal chýbať na vašom tanieri ako súčasť redukčnej diéty. Pred samotnou konzumáciou sa odporúča na 24 hodín namočiť kamut do vlažnej vody, keďže patrí k najtvrdším obilninám. Jesť by ste ho však nemali viac než jedenkrát do dňa. Po tepelnej úprave najlepšie chutí v kombinácii so zeleninovou prílohou a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Tatiana Kovalčinová