Vianočný pečený čaj

Ingrediencie:

1 kg ovocia (môže byť mrazené i čerstvé) hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky
1 kg cukru kryštál
2 dl rumu (nemusí byť)
1citrón
1 PL škorice
3 nemleté klinčeky

Postup:
Ovocie nakrájame na malé kúsky (jablká a hrušky nemusíme šúpať). V mise zmiešame ovocie s cukrom, polejeme rumom, citrón (nakrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na 220 stupňov, na cca 45 minút. Pečte tak dlho, aby ovocie pustilo šťavu. Počas pečenia občas premiešajte. Po upečení, ešte horúce plníme do zaváraninových pohárov, ktoré zaviečkujeme a otočíme na 5 minút hore nohami.
Podávame tak, že do pohára dáme niekoľko lyžičiek pečeného čaju a zalejeme ho vriacou vodou. Necháme vylúhovať a pijeme.