VIANOČNÉ VANILKOVÉ ROŽKY
Potrebujeme:
- 1 vajce
- 100 g masla
- 100 g mandľovej múky
- 100 g hladkej špaldovej múky vhodnej na pečenie 1 vrecko KetoDiet proteínovej vanilkovej kaše
- 5 lyžíc brezového cukru (Xylitol) od Iswari Sušené sójové mlieko na obaľovanie rožtekov
Postup:
Všetky ingrediencie spracujeme do cesta, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cca hodinu odležať v chladničke. Z cesta tvarujeme rožteky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C cca 20 min. Ešte horúce obaľujeme v sušenom sójovom mlieku.
Recept zostavila Martina Dvořáková, výživová špecialistka na ketodiétu.