Vianočné rezy
Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 25 minút
Vystačí na: asi 30 porcií
Prísady:
Na karamelové mlieko:
4 zarovnané PL cukru
300 ml mlieka
Na cesto:
5 vajec
70 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 PL oleja
60 g polohrubej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
2 zarovnané PL preosiateho kakaa
Na náplň:
2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g)
600 ml mlieka
60 g cukru
200 g lieskovoorieškového krému (napr. Nutella)
150 g zmäknutého masla
170 g sušienok (napr. Bebe)
Na ozdobenie:
2 balíčky Šľahačky v prášku Dr.Oetker
1 zarovnaná PL kakaa
Ešte potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
1. Na prípravu karamelového mlieka do kastrólika nasypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor neroztaví (skaramelizuje). Pridáme mlieko a miešame tak dlho, kým sa karamel v mlieku úplne nerozpustí. Odložíme na noc do chladničky.
2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na najnižšom stupni zašľaháme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 25 minút. Korpus necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 600 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Do horúceho krému metličkou vmiešame lieskovoorieškový krém a za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Polovicu náplne rozotrieme na korpus. Na náplň rozložíme sušienky a zakryjeme zvyšnou náplňou.
4. Na ozdobenie vo vyššej nádobe vyšľaháme karamelové mlieko a šľahačku v prášku podľa návodu na obale dotuha. Šľahačku opatrne rozotrieme na náplň a cukrárskym hrebeňom alebo vidličkou ozdobíme. Posypeme kakaom a odložíme do chladničky.
TIP: Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker môžeme nahradiť Kypriacim práškom do pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker.