Vianočné kapre

Pripravíme si:

500 g polohrubá múka
3 PL kryštálový cukor,
1ks vanilkový cukor
100 g maslo roztopené,
1 čl soľ,
citrónová kôra
275 ml mlieko,
1/4 čerstvé droždie,
2 hrste hrozienka
2 hrste orechy
1 ks vajce na potretie

Postup:
Ja cesto robím v pekárni, najprv tekuté zložky, potom sypké. Pekáreň mi pripraví krásne cesto. Cesto si rozdelím na bochníčky, z ktorých vytvarujem rybu a s nožnicami jej nastrihnem šupiny. Z trochu cesta urobím rybe \" pusu \" a prilepím ju. Potriem rozšľahaným vajíčkom a dám piecť. Po upečení dorobím z oko z bielka a cukru a to čierne je čierne korenie.


Recept poslala naša čitateľka Mária Výrostková z Košíc