Vianoce - Kapustnica s údeným mäsom

Suroviny:
250 g údeného bôčika (údenej krkovičky), 400 g kyslej kapusty, 30 g masti, 150 g zemiakov, 30 g hladkej múky, mletá červená paprika, soľ.

Postup:
Údené mäso zalejeme vodou, uvaríme do polomäkka. Vyberieme a nakrájame na malé kocky a vložíme naspäť do vývaru. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a uvedieme do varu. Z masti, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej červenej papriky pripravíme zápražku, ktorú zamiešame do polievky a dovaríme. Nakoniec polievku podľa chuti osolíme. Podávame s osobitne uvarenými zemiakmi. Ku kapustnici môžeme podávať aj zvlášť uvarenú údenú klobásu. Podávame s čiernym alebo bielym chlebom.