Veľkonočný mazanec bez lepku

    • 150g jogurtu gréckeho typu, ale môžeme kombinovať aj s tvarohom alebo čerstvým syrom

    • 4 vajcia
    • 6 kopcovitých lyžíc brezového cukru
    • 2 odmerky proteínového smotanového nápoja KetoDiet alebo 1 balenie proteínového nápoja KetoDiet s príchuťou vanilky
    • 80 g ľanovej múky
    • 30 g psyllia
    • 50 g nasekaných vlašských orechov alebo mandlí
    • 1 prášok do pečiva
    • 1 žĺtok na potretie mazanca
    • Hrsť sekaných mandlí na posypanie



Do misky dáme vajce, jogurt, cukor a všetko spolu dobre vymiešame. V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie – proteínový prášok, ľanovú múku, psyllium, prášok do pečiva a oriešky. Obe zmesi dôkladne zmiešame dokopy a cesto necháme chvíľu postáť. Z lepkavého cesta vymiešame tvar mazanca, ideálne priamo na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pre lepšie miesenie a tvarovanie mazanca vám odporúčame si navlhčiť ruky studenou vodou. Ak je cesto tekuté, pokojne pridajte ešte trochu psyllia. Cesto by malo držať tvar mazanca a neroztekať sa na plechu. Na záver ho potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme posekanými mandľami. Pečieme cca hodinu pri teplote 160°C. Po upečení necháme mazanec dôkladne vychladnúť a až tak krájame. Dobrú chuť.





Viac zdravých receptov nájdete na www.ketodiet.sk
Zdroj foto a receptu: KetoDiet