
Veľkonočná vaječná tlačenka
Ingrediencie:
-
1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve (330 g)
-
1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
-
75 ml nálevu zo zeleniny
-
4 uvarené vajcia natvrdo
-
1 menšia cibuľa
-
250 ml tatárskej omáčky
-
1 zarovnaná čajová lyžička soli
-
0,5 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia
-
1 polievková lyžica octu
Postup:
Príprava zmesi:
-
Zeleninu dobre odkvapkáme na sitku.
-
Želatínu podľa návodu na obale napučiame v náleve zo zeleniny.
-
Zeleninu, vajcia a cibuľu nakrájame na malé kúsky a zmiešame s tatárskou omáčkou. Osolíme, ochutíme korením a pridáme napučanú želatínu.
-
Dochutíme octom.
Stuhnutie zmesi:
-
Zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny (najlepšie cez noc).
Krájanie:
-
Po stuhnutí tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!
Zdroj foto: Dr. Oetker. Zdroj: https://www.oetker.sk/