Veľkonočná vaječná tlačenka

Veľkonočná vaječná tlačenka

Ingrediencie:

  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny v sladkokyslom náleve (330 g)

  • 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker

  • 75 ml nálevu zo zeleniny

  • 4 uvarené vajcia natvrdo

  • 1 menšia cibuľa

  • 250 ml tatárskej omáčky

  • 1 zarovnaná čajová lyžička soli

  • 0,5 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia

  • 1 polievková lyžica octu

Postup:

Príprava zmesi:

  • Zeleninu dobre odkvapkáme na sitku.

  • Želatínu podľa návodu na obale napučiame v náleve zo zeleniny.

  • Zeleninu, vajcia a cibuľu nakrájame na malé kúsky a zmiešame s tatárskou omáčkou. Osolíme, ochutíme korením a pridáme napučanú želatínu.

  • Dochutíme octom.

Stuhnutie zmesi:

  • Zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke minimálne 3 hodiny (najlepšie cez noc).

Krájanie:

  • Po stuhnutí tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!

Zdroj foto: Dr. Oetker. Zdroj: https://www.oetker.sk/