Veľkonočná plnka
Potrebujeme:
- 1 sendvič alebo 15 rožkov
- 10 vajec + 10 vajec na tvrdo uvarených
- 1/2 kg údeného mäsa
- soľ
- mleté korenie
- cesnak (podľa chuti 5 a viac strúčikov)
- nasekaná petržlenová vňať
- nasekaný medvedí cesnak
Postup:
Údené mäso uvaríme do mäkka, nakrájame na kocky a spolu s nasekaným petržlenom, medvedím cesnakom a roztlačeným cesnakom dáme do hlbšej misy. Sendvič nakrájame na kocky a polejeme vodou z uvareného údeného mäsa. Pridáme korenie, soľ a 10 žĺtkov. Na záver zľahka vmiešame sneh ušľahaný z 10 bielkov.
10 vajec uvaríme natvrdo, prekrojíme ich na polovice. Polovicu plnky dáme do tukom vymasteného pekáča, poukladáme na ňu vajcia prekrojené na polovice, prykryjeme zvyšnou plnkou a zvoľna pečieme.
Veľkonočnú plnku podávame teplú aj studenú k údenej rolke s chrenom.