Vegetariánske cestoviny so špenátovo hubovou omáčkou

Čas prípravy 30 min.
Počet porcií: 2
Náročnosť: 1/5

Ingrediencie:

    • Cestoviny linguene – alebo cestoviny podľa výberu
    • Kúsok masla
    • 2 hrste špenátu
    • Pár kúskov (cca 2-3 ks) sušených paradajok
    • 2 pl SNICO kečupu sladkého
    • 6-8 väčších šampiňónov
    • 150 – 200 ml smotany na varenie
    • ½ až 1 čl soli
    • ½ čl čierneho korenia
    • 1 čl oregána – alebo korenia na cestoviny
    • 1 až 2 strúčiky cesnaku
    • 50 - 100g syra – prípadne ho môžeme vynechať
    • Stonka petržlenovej vňate – ozdoba

POSTUP:

    1. Vybrané cestoviny vyvaríme v slanej vode, odcedíme.
    2. Na panvici roztopíme maslo, orestujeme šampiňóny, neskôr pridáme špenát, na drobno nakrájaný cesnak a sušené paradajky, restujeme.
    3. Zmes osolíme a okoreníme, pridáme smotanu na varenie a SNICO kečup sladký.
    4. Pridáme nastrúhaný syr podľa výberu.
    5. Ak sa nám zdá omáčka príliš riedka, môžeme pridať štipku múky na zahustenie (tento krok nie je nutný), zahusťujeme podľa potreby.
    6. Omáčku podávame na cestovinách, dekorujeme s na drobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.