Varíme s TOFU - Tofu polievka
TOFU
- Výrobok s vysokým obsahom rastlinných bielkovín, vápnika, železa, vitamínu B a E, bez obsahu cholesterolu.
- Vhodný k príprave varených, dusených, pečených, vyprážaných, prípadne sladkých pokrmov.
- Prichutený sa môže konzumovať v surovom stave.
- Môžete z neho pripraviť všetky jedlá, v ktorých ste používali mäso, chutné omáčky, ale aj nízkokalorické pudingy.
- Pravidelnou konzumáciou predídete obezite, cievnym ochoreniam, vysokému tlaku, chudokrvnosti, cukrovke.
TOFU POLIEVKA
Suroviny:
200 g Tofu, 200g zemiakov, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 malý zeler, 2 cibule, olej, voda
Postup:
Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Tofu nakrájame na kocky 1 cm hrubé, dochutíme sójovou omáčkou a spolu s cibuľkou na prudkom ohni osmažíme. Pred dovarením zeleniny vmiešame do polievky osmažené Tofu s cibuľou a dovaríme. Môžeme pridať na panvici nasucho opečené vločky.