VANILKOVÉ ROŽKY
Ingrediencie:
- 30 Dkg hladkej múky
- 25 Dkg masla /môžeme použiť i Palmarín/
- 12,5 Dkg mletých vlašských orechov
- 7,5 Dkg práškového cukru
Na obaľovanie: 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
práškový cukor /podľa potreby/
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme maslo izbovej teploty, pomleté orechy a cukor a vypracujeme cesto, ktoré odložíme minimálne na 2 hodiny v potravinárskej fólii do chladničky. Následne z cesta formujeme rožky /môžeme si od oka vyrobiť guľôčky, z ktorých rožky tvarujeme, poprípade z celého cesta na doske urobíme valček, ktorý nožom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých rožky formujeme/.
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200 °C /závisí od typu rúry, kým zospodu nezačínajú chytať hnedastý nádych/.
Ešte horúce obaľujeme v zmesi cukrov a uskladníme. - Iná varianta: Rožky po upečení necháme vychladnúť a konce namáčame do čokolády. /Ale to už nie sú tie pravé vanilkové.
Recept nám poslala čitateľka Ľubica Šťastná z Malých Stankoviec