VANILKOVÉ ROŽKY

Ingrediencie:

  • 30 Dkg hladkej múky
  • 25 Dkg masla /môžeme použiť i Palmarín/
  • 12,5 Dkg mletých vlašských orechov
  • 7,5  Dkg práškového cukru

    Na obaľovanie: 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
                              práškový cukor /podľa potreby/


    Postup:

    Do misky odvážime múku, pridáme maslo izbovej teploty, pomleté orechy a cukor a vypracujeme cesto, ktoré odložíme minimálne na 2 hodiny v potravinárskej fólii do chladničky. Následne z cesta formujeme rožky /môžeme si od oka vyrobiť guľôčky, z ktorých rožky tvarujeme, poprípade z celého cesta na doske urobíme valček, ktorý nožom pokrájame na menšie kúsky, z ktorých rožky formujeme/.
    Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200 °C /závisí od typu rúry, kým zospodu nezačínajú chytať hnedastý nádych/.
    Ešte horúce obaľujeme v zmesi cukrov a uskladníme.
  • Iná varianta: Rožky po upečení necháme vychladnúť a konce namáčame do čokolády. /Ale to už nie sú tie pravé vanilkové.


    Recept nám poslala čitateľka Ľubica Šťastná z Malých Stankoviec