Vajíčkové muffiny

Potrebujeme

4 vajcia
50ml mlieka
nadrobno nakrájaná sezónna zelenina
bylinky podľa chuti
soľ
Staromestská slanina Mecom
párok, klobáska alebo údené mäso podľa preferencií

Postupujeme

Vajíčka v miske rozšľaháme s mliekom a osolíme. Do muffinovej formy vložíme plátok slaniny a nadrobno nakrájanú sezónnu zeleninu podľa chuti (cibuľka, paprika, paradajka, kukurice, šampiňóny). Nakrájanú zeleninu môžeme pred pridaním do formy opražiť na masle – to sa hodí hlavne pri tvrdších druhoch ako je napríklad mrkva alebo brokolica. Pridáme pokrájané mäso a bylinky podľa chuti (petržlenovú vňať, tymián, koriander, bazalku). Takto naplnené formičky zalejeme vajíčkom s mliekom a lyžičkou opatrne zľahka vo formičke premiešame, aby všetko nezostalo len na dne.
Formičky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 15 minút. Hotové vajíčkové muffiny dozdobíme bylinkou a podávame. Môžeme tiež zľahka namazať medovou či celozrnnou horčicou.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.