V SMOLENICIACH ORGANIZUJÚ NOČNÝ MEDOKVAS

Tretia októbrová sobota bude v medovinárstve Včelovina v Smoleniciach pri Trnave patriť festivalu Nočný Medokvas. Návštevníci tu okrem  jedla a medových nápojov nájdu tematicky nasvietenú včelársku záhradu.

Majitelia medovinárstva Včelovina organizujú podujatie pravidelne trikrát do roka – na jar, v lete a na jeseň. Nočný Medokvas sa začne v sobotu 19. októbra o 17:00 h. a jeho jedinečnú halloweensku atmosféru si budú môcť návštevníci užívať až do 22:00 h.

Nočná edícia Medokvasu je iná – tajomná a magická. Záhrada bude pestrofarebne nasvietená, čo jej dodá jedinečnú atmosféru. Pokračujeme v tradícii, a preto aj tento ročník ponúkneme viac ako 10 druhov medoviny, medový burčiak, remeselné limonády či medový cider. Novinkou bude aj stánok s obľúbeným miešaným nápojom Thorovo kladivo a tešiť sa môžete aj na drink v dutom strome,“ hovorí Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva Včelovina.

Súčasťou programu festivalu budú aj prehliadky výrobných procesov medoviny. Pre najmenších návštevníkov je pripravený zábavný program s detskými hrami a maľovaním na tvár, ktoré sa uskutočnia v priestoroch včelárskej záhrady. Hostia budú mať možnosť navštíviť aj Medovú kaviareň, ktorá sa nachádza v areáli.

„Náš festivalový deň dotvoria aj stánkari s jedlom, ktorí ponúknu široký výber pochúťok – od šťavnatých burgrov, chrumkavej pizze, výborných francúzskych palaciniek až po vegetariánske a bezlepkové špeciality,“ dopĺňa Klára Kudláčová z medovinárstva Včelovina.

Bezplatná kyvadlová doprava

Počas Nočného Medokvasu bude zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava s názvom Smolenická fčela, ktorá počas sezóny a najväčších podujatí v obci premáva zo železničnej stanice v Smoleniciach so zastávkami pri medovinárstve Včelovina, Smolenice centrum a naspäť. Čas odchodov autobusu je prispôsobený vlakovému spojeniu s Trnavou.

Viac informácií o kyvadlovej doprave na https://www.regiontrnava.sk/produkt/smolenicka-fcela

Vstupenky na festival sú v predpredaji online – 6,5 € pre dospelých a 1,5 € pre deti od 6 do 18 rokov. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma. Vstupenky bude možné zakúpiť aj pri vstupe na podujatie za 8 €. Vstupné zahŕňa kupón na nákup fliaš v medovinárstve v hodnote 2 € a sklený pohár v hodnote 2,9 €.

Vstupenky a ďalšie informácie o podujatí nájdete na: https://www.vcelovina.sk/novinky/nocny-medokvas-sobota-19-oktober-17-22h-2024/

Zdroj foto: Región Trnava

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na www.regiontrnava.sk/produkt/turisticke-informacne-centrum.

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!

Realizované s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky.